Inici del curs al cicle formatiu d’agroecologia de l’INS Ramon Turró a Malgrat de Mar

Alumnes del CFGM de Producció Agroecològica
Alumnes del CFGM de Producció Agroecològica

Els alumnes del CFGM de Producció Agroecològica comencen un nou curs amb projectes a la finca i noves incorporacions a l’equip docent.

L’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar va donar inici al curs del cicle formatiu de grau mitjà (CFGM) en Producció Agroecològica el passat 12 de setembre, amb 14 nous alumnes provinents de les comarques del Maresme, la Selva i el Vallès. D’aquests nous estudiants, dues són noies i la resta nois, tots amb l’objectiu d’endinsar-se en l’aprenentatge de l’agricultura ecològica i sostenible. A segon curs, es compta amb 8 alumnes. El  grau disposa d’un equip docent format per tres professors, incloent-hi una nova incorporació procedent de Vidreres.

En Xavi Fontanet, coordinador del CFGM de Producció Agroecològica, ens va destacar els projectes amb què els alumnes han començat el curs. “A la finca, hem estat collint les carabasses i els melons cultivats durant l’estiu, i ara estem preparant els camps d’horta per plantar els cultius de tardor-hivern. Un cop madurs, aquests productes seran collits per ser comercialitzats en un circuit intern entre el professorat de l’institut dins d’un projecte de producció i comercialització conjunta” va explicar Fontanet. Aquest projecte permet als estudiants viure tot el cicle de producció i comercialització de forma pràctica, contribuint així a la seva formació integral.

A més, es preveu incorporar noves gallines al galliner de la finca, fent que s’hagi de preparar i mantenir-lo net. Els alumnes també seguiran fent el manteniment de les plantes aromàtiques i dels arbres fruiters que complementen la diversitat del projecte agroecològic de l’institut.

Pel que fa al cicle formatiu de jardineria, 15 alumnes han iniciat les pràctiques a la finca agrícola i a l’hivernacle situat davant de l’institut. Entre els projectes més destacats d’aquest any, es troba l’enjardinament d’un espai de repòs i descans a la finca, una iniciativa que contribuirà a la millora de les instal·lacions.

A més de les activitats a la finca, els alumnes també participen en tasques de manteniment al Molí de la Sal de Malgrat de Mar, gràcies a un conveni signat entre l’institut i l’ajuntament. Aquesta col·laboració permet als estudiants aplicar els seus coneixements en un entorn real i contribuir a la preservació del patrimoni local.

Amb aquests projectes, l’INS Ramon Turró i Darder reforça el seu compromís amb l’educació pràctica i l’aprenentatge de valors vinculats a la sostenibilitat, el respecte pel medi ambient i l’economia local.

COMPARTIR