Les tendències meteorològiques de la tardor 2024

Un període dinàmic amb pluges abundants i episodis de fred. TaikoMeteorologia ens ofereix una visió del que ens espera aquesta tardor.

Segons TaikoMeteorologia, aquesta tardor es preveu força dinàmica, amb episodis de pluges intenses i variacions climàtiques notables. Per estar preparat/ada davant d’aquests canvis, si ets pagès o pagesa, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera t’ofereix un servei gratuït i especialitzat d’informació i alertes meteorològiques, proporcionat per TaikoMeteorologia. Inscriu-te gratuïtament a aquest servei fent clic en aquest enllaç

A continuació desgranem la previsió per als pròxims mesos: 

Octubre 2024: Continuaria el dinamisme de setembre i amb la tardor en plena efervescència sembla que podrien arribar borrasques actives, sense descartar algun temporal de vent i pluges a l’Espai Agrari. Això no vol dir que tot el mes sigui inestable, ja que també hi hauria treves anticiclòniques, però no esperem que s’allarguin massa. Els estacionals indiquen quantitats de pluja abundants o dins la mitjana i temperatures superiors a l’habitual amb algun últim estiuet.

Mapes previsió Octubre 2024

Novembre 2024: Els novembres dels últims anys han resultat ser més plujosos que els octubres. Enguany podria succeir un escenari semblant amb algunes tongades de ruixats, possibilitat de les últimes tempestes de la temporada i sense descartar algun temporal de pluges de llevant com el que simbolitzen els mapes d’anomalies de precipitació. Tampoc faltarà la clàssica setmana d’estabilitat, anticicló i temperatures suaus i, per tant, que les precipitacions mensuals puguin ser superiors a la mitjana no vol dir que estigui tot el mes plovent. Les temperatures mensuals neutres, o dins la mitjana, ens fan pensar en la primera entrada freda de la temporada amb un tast d’hivern, en principi sense fredorades prematures, que compensarien alguns dies més suaus.

Mapes previsió Novembre 2024

Desembre 2024: Sembla que la inestabilitat podria anar de més a menys. Al principi de mes, o cap al pont de la Puríssima, encara podria formar-se algun episodi de pluges, però després el temps milloraria, com passa estadísticament. Els anticiclons serien més freqüents i ocuparien gran part de la Península. El pas de fronts atlàntics deixaria pluges escasses per trencar una mica la monotonia. Temperatures poc fredes per les dates amb un ambient de tardor i baixes probabilitats d’onades de fred.”

Mapes previsió Desembre 2024

En conclusió, segons TaikoMeteorologia la tardor de 2024 es preveu dinàmica i canviant, amb una combinació d’episodis de pluges abundants, especialment a l’octubre i novembre, i períodes més tranquils gràcies a l’efecte dels anticiclons. Malgrat alguna possible irrupció de fred cap al novembre, les temperatures es mantindrien relativament suaus per l’època, amb un ambient típicament tardoral. L’entrada de desembre marcarà una transició cap a l’estabilitat, amb menys pluges i un clima més temperat. 

COMPARTIR