Què trobem ara al camp? Una visita a l’Horta Soms

Els enciams de l'Horta Soms
Els enciams de l'Horta Soms

Hem pogut visitar en Jaume Soms de l’Horta Soms per conèixer de primera mà quins són els productes que estan cultivant actualment i quins seran els protagonistes dels pròxims mesos.

L’Horta Soms és una empresa familiar amb tres generacions dedicades al cultiu d’horta. Situats al Pla de Grau de Malgrat de Mar, un territori privilegiat i únic, es defineixen com una empresa petita i de proximitat que treballa per oferir un producte de qualitat. Aquesta estructura i filosofia permeten aprofitar al màxim les característiques excepcionals del seu entorn.

En Jaume ens va explicar que actualment estan cultivant i produint diversos productes:

  • Cogombre: Aquest cultiu està en plena producció, oferint cogombres frescos i cruixents.
  • Varietats de tomata: A l’interior dels hivernacles, cultiven tomata cor de bou, tomacó i pera. Els hivernacles permeten una major producció i protecció del producte.
  • Carabassó: Cultivat a l’exterior.
  • Enciam: Diverses varietats com “trocadero” i “maravilla” estan creixent a bon ritme.

De cara als pròxims mesos, en Jaume ens va comentar que podrem trobar al camp col, xicoria i escarola. A més, ens va ensenyar amb orgull la sembra de la famosa mongeta del ganxet, que tindrà la seva primera collita el novembre. Sens dubte, és un dels productes més esperats i típics de la zona de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

COMPARTIR